TIENS teakeverék
2011. február 26. írta: Papp Olivér

TIENS teakeverék

Az ősi kínai császári receptúrákhoz tartozó készítmény Tiens teakverék összetevőinek köszönhetően, mint pl. a zöld tea és a lótuszlevél egy kellemes ízű élénkítő hatású teát fogyaszthatunk.

Tiens teakeverék leírása

A zöld teát évezredek óta nem csupán kellemes italként, hanem gyógyítási célból is fogyasztják. A legkülönbözőbb panaszok kezelésére, valamint a szervezetünk méregtelenítő mechanizmusát is jótékonyan befolyásolja a zöldtea. A legújabb hongkongi tudományos vizsgálatok most azt jelzik, hogy a zöld tea a csontok erősítésére is alkalmas. A zöld tea rendszeres fogyasztása több krónikus betegség kialakulását megelőzheti, csökkentheti. A tea aktív összetevője a koffein és a teofillin, mely természetes vegyületek, elsősorban a szívre és a vizeletkiválasztó rendszerre hatnak. Tartalmaz még aktív flavonoidot, aminek hatása már az ókorban is ismert volt: fejfájáscsökkentés, emésztési zavarok, immunrendszer erősítése, méregtelenítés, valamint az élettartam hosszabbítása. Az önmagában is remek zöldteához hozzáadtak még számos olyan jótékony hatású gyógynövényt, melyek külön-külön is megállják a helyüket az egészségmegőrzés világában, viszont az előbb említett módon, több gyógyhatású növény keverékeként megszületett a csodálatos Tiens teakeverék.

Tiens teakeverék jellemzői

  • Belsőleg: A Tiens teákeveréket reggeltől legkésőbb 18 óráig fogyasszuk, mert erős élénkítő hatása van. A teát ne ízesítsük. Fogyasztása után 20-30 perccel álmosság érződhet, ilyenkor pihenjünk egy kicsit. A tea filtert együtt melegítjük fel a vízzel 80 C-ra, majd fogyasztás előtt lefedve „pihentetjük” 7-15 percig.
  • Helyi és külső alkalmazási javaslat: Ha a tea filtert kiszárítjuk, majd kevés vízzel újra forrázzuk, arc tonikot és pakolást készíthetünk belőle, amelyet már langyos állapotában vihetünk fel az arcra. Az arcpakolást 10-15 perc után mossuk le. Hetente 1-2 alkalommal ismételhetjük. Jégkockát készítve belőle, nyáron frissíthetjük vele naponta az arcunkat. A főzetet használhatjuk még gyulladás gátló borogatásként. A csecsemők bőrén olykor megjelenő meleg kiütés is kezelhető, ha megfürdetjük a babát az előbb ismertetett eljárás útján előállított főzettel. A teát jótékonyan hat az érrendszerre.
  • Kiváló antioxidáns hatású.
  • Frissíti és élénkíti a szervezetet.
  • Segíthet a szervezet saját méregtelenítő folyamatait.
  • Összetételének köszönhetően fertőtlenítő és lázcsillapítóként is alkalmazható.
  • Az ősi kínai császári receptúrákhoz csak a Kínai Tudományos Akadémia fér hozzá, melyek esetenként több, mint 5000 éves császárok és gyógyítóik által használt receptek, eljárások és egyéb információk gyűjteménye. Ezek a receptúrák nagyon hasznosak lehetnek a számunkra hiszen alkalmasak az egészségünk fenntartására, betegségek gyógyítására, tünetek kezelésére és betegségek megelőzésére is.
  • Mr. Li Jinyuan egy 800 éves orvosdinasztia leszármazottja, aki
    hozzáfér ezekhez a császári receptekhez. Létrehozta a TIENS
    vállalatcsoportot és szövetkezett a Kínai Tudományos Akadémiával, így a TIENS-nek birtokában vannak az ősi kínai császári receptúrákat tartalmazó könyvek, írások és tekercsek.
  • Az ősi kínai császári receptúrák már sok esetben bizonyítottak.
  • Az ősi császári receptúrákat a császárok is folyamatosan úgy
    alkalmazták, hogy a gyógyítóikkal (ősi receptúrák ismerői) folyamatos
    kapcsolatot tartottak.

Tiens teakeverék fő összetevői

  • Zöld tea
  • Ötlevelű gynostemma
  • Lótuszlevél
  • Szenna mag
  • Tarkavirágú keserűfű

Tiens teakeverék adagolása

A kúra kezdetekor javasoljuk, a tea filter felbontását s a következőekben leírt adagolás betartását. Ily módon segíthetjük szervezetünket, hogy könnyebben hozzászokjon a leszűrt ázat jótékony hatásaihoz. Este nem ajánljuk a fogyasztását élénkítő hatása miatt.

1.-hét: 1 tasakot 1 pohár vízzel kell leforrázni
2.-hét: 1 tasakot 1 l vízzel
3.-hét: 1 tasakot 1 l vízzel
4.-héttől: (a filtert felbontatlanul) 2-3 dl vízzel, naponta 2-3 alkalommal ugyanaz a filter forrázható és fogyasztható

A bejegyzés trackback címe:

https://pappoliver.blog.hu/api/trackback/id/tr692692969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása